Dereköy Ebso İlkokulu
DEREKÖY MAH. DEREKÖY B.M KÜME EVLERİ NO 136 İÇ KAPI NO 1 BERGAMA / İZMİR
90 505 535 25 73 (Müdür)

VİZYON

Taşımalı ilkokular arasında öğrenci başarısını arttırmaya yönelik örnek teşkil edecek çalıştırmalar gerçekleştirmek ve okulumuzun çevre ile ilişkilerini en üst seviyeye taşımak.

MİSYON

Atatürk İlke ve Devrimlerini benimsemiş öğrenciler yetiştirmek, öğrencilere bilgi yüklemek yerine onlarda zekayı ve yaratıcı düşünmeyi ortaya çıkarmak, onlara bilgiye ulaşmanın yöntem ve tekniklerini öğretmek temel amacımızdır.

Öğretim Şekli :Tekli

Tekli

Kömürlü Kalorifer

18 köyden öğrenci servisleriyle köy ilkokulumuza öğrenci taşınmaktadır.

İl Merkezine 135 km, İlçe Merkezine 30 km uzaklığındadır.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Okulumuzun bulunduğu köy Turanlı bölgesi olarak geçmektedir. Bölge halkının geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Arazi yapısı dağlık olup daha çok hayvancılığa elverişlidir. Bunun yanında meyve ve kendilerine yetecek kadar sebze üretimi yapılmaktadır. Gençlerin çoğu köyümüzde iş imkanları kısıtlı olduğu için iş bulabildikleri merkezlere göç etmiştir.